search console

Társadalmi felelősségvállalás

A Méta Hungary Kft. számára fontos a társadalmi felelősségvállalás. Odafigyelünk munkatársainkra, vásárlóinkra és embertársainkra.

Adománygyűjtés 2022

Az idei évben céges adománygyűjtést hirdettünk. A felajánlásokat egy kecskeméti karitatív szervezethez juttattuk el, akik az év 365 napján segítik és támogatják a nehéz körülmények között élőket. A gyűjtéshez lelkesen csatlakoztak kollégáink is, akik segítségével meg tudtuk pakolni egy autónk teljes csomagtartóját. Többek közt új és használt játékokkal, ruhákkal, ágyneművel, törülközővel, elektronikai eszközökkel támogattuk a családokat.

 

Adománygyűjtés 2022

Mobilgyűjtés a környezetvédelemért

Csatlakoztunk a „Passzold vissza, Tesó” mobiltelefongyűjtő mozgalomhoz. A használt készülékekből 17 féle fémet lehet visszanyerni. A mobilok előállításához szükséges nyersanyagok bányászata veszélyeztetett fajok élőhelyét, fennmaradását és helyi közösségek érdekeit fenyegeti.

Az újrahasznosítással a Jane Goodall Intézet kampánya a telefonokban található értékes fémek körforgásban maradásához, az ércbányászat visszaszorításához, a gyerekmunka csökkentéséhez, a gorillák, csimpánzok és bonobók túléléséhez járul hozzá.

Az összegyűlt eszközöket a kecskeméti hivatalos gyűjtőponthoz, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolthoz juttattuk el, akik egy zárt láncolaton keresztül továbbítják feldolgozásra azokat. Ezúton is köszönjük kollégáinknak, akik segítettek a gyűjtőakcióban, hiszen:

 „Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”
Dr. Jane Goodall

 

Méta véradó hét 2022

„A véradás az önzetlenség egyik legszebb formája.”

A Méta Hungary Kft. véradó hetet szervezett munkatársainak, amire szép számmal jelentkeztek pesti és kecskeméti kollégák a cég minden részlegéről. A résztvevők között 9 új véradót is köszönthettünk.

Együtt a zöldebb jövőért!

Kecskemét városában különleges zöldfelületet alakít ki a Zöld Küldetés Egyesület, mintegy 31 ezer fa és cserje elültetésével. Az ültetések nyomán megszülető Kecskeméti Erdőpark hosszú távon egy sokszínű növényvilágot felsorakoztató szabadon látogatható közpark lesz, amely hozzájárul majd a városi levegő tisztításához.

Cégünk is csatlakozott Kecskemét zöldítéséhez.

A Méta apraja – nagyja részt vett az faültetésben, hisz fontos számukra, hogy gyermekeink és unokáink zöldebb városban nőhessenek fel.

„A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt.

A második legalkalmasabb időpont most van.”

Országos Mentőszolgálat támogatása

Az OMSZ hét és félezer emberrel, tízmillió emberért dolgozik az év 365 napján, éjjel-nappal! 

Szívünkön viseljük az életmentés ügyét, ezért cégünk a 2021. évben adománnyal támogatta az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az alapítvány egyik legfontosabb célja, a legkorszerűbb defibrillátorok beszerzése, bajtársaik számára.

Mentőre bármikor, bárkinek szüksége lehet!

Segítsük minél többen munkájukat.

adomanyatadas meta 2021

Méta karácsonyi meglepetés rászoruló gyerekeknek

 

 

Idén céges cipősdoboz akciót hirdettünk. A csomagokat egy kecskeméti karitatív szervezetben élő hátrányos helyzetű gyermekek részére ajánlottuk fel. A gyűjtéshez lelkesen csatlakoztak kollégáink is. Több, mint 50 doboz ajándék gyűlt össze. Új és használt játékokkal, édességekkel, tisztálkodószerekkel leptük meg az apróságokat.

Figyelünk másokra

Felelősségünknek tartjuk, hogy szerepet vállaljunk társadalmi fronton is, ezért már évek óta adományokkal segítjük a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórház alapítványát. Nem volt ez máshogy 2021-ben sem.

Célunk, hogy adományunkkal hozzájáruljunk az új, korszerű kórházi berendezések megvételéhez. A járvány idején talán még fontosabb, hogy segítsük az újonnan felmerülő fejlesztési igényeket, hiszen a betegellátások nem állhatnak meg!

Hátrányos helyzetbe került
családok támogatása

2021 novemberében, egy jakabszállási három gyermekes családnak segített cégünk, egy Azália sarokkáddal, mely nagy segítség házuk felújításához.

2021 sem telt el tragédia nélkül. Januárjában, újabb családi ház égett porig, ezúttal Kecskemét közelében. A család teljes vagyona oda lett. Az otthonukat újra kellett építeni, melyhez adományokat gyűjtöttek. A fürdőszoba is menthetetlen lett, segítségül egy M-Acryl Eco 170-es fürdőkádat adományoztunk a család részére.

Gyakran kapunk megkereséseket. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk támogatni a rászorulókat. 

2020. év végén Erdőkertesen leégett egy kétgenerációs családi ház. 30 év munkája vált percek alatt a tűz martalékává. Az ingatlanban élő házaspár, a szülőkkel és két pici gyermekével menekült ki a lángoló házból. A közösségi adományoknak köszönhetően a család el tudta kezdeni újjáépítést. A renoválást azonban anyagi gondok miatt nem tudták teljesen befejezni.
A család a fürdőszoba felszerelésében kérte segítségünket. Egy M-Acryl Danuta 160-as elő, -és oldallapos fürdőkáddal segítettük a családot.

Az esetről a Ripost magazin is beszámolt.

Óvjuk a munkatársainkat

A koronavírus-járvány alatt mindent megtettünk annak érdekében, hogy munkavállalóink egészségüket meg tudják őrizni. Óvintézkedéseket vezettünk be a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében. Biztosítottunk a higiéniás feltételeket, és azoknak a dolgozóknak, akiknek a munkaköre lehetővé tette, engedélyeztük az otthoni munkavégzést.

Széchenyi 2020
Széchenyi Terv 2024